Farkındalık Atölyeleri
Yaşantımızda bazı temalar tekrarlar. Fark ettiğimizi düşünmemize rağmen, kendimizi hep aynı taşa takılıp düşerken bulabiliriz. Farkındalık atölyelerinde amaç, hayatımızda tekrarlayan bu durumlarla ilgili farkındalığımızı bir grup süreci içerisinde arttırmaktır. Çünkü grup etkileşimi, hayattaki etkileşimlerin küçük bir provasıdır. Atölye Psikoloji’de Farkındalık Atölyeleri, Etkileşim Grupları ve Psikodrama Grupları’ndan oluşmaktadır.
Etkileşim Grupları
Belirli bir temadan yola çıkarak, bilgilendirme, deneyim paylaşma ve beceri kazandırma basamaklarından oluşan grup çalışmalarıdır. 1 ile 3 oturum arasında değişen, kısa süreli grup çalışmalarından oluşur. Katılımcılar, etkileşim grubunun konusuna bağlı olarak çocuklar, ergenler ya da erişkinler olabilir.
Psikodrama Grupları
Psikodrama, insanların yaşadığı sıkıntıları tekrar ele alıp inceleme ve sorgulama; ve neler olup bittiğinin farkına varma amacıyla sahnenin ve eylemin kullanılması olarak tanımlanabilir. Psikodrama sahnesinde her konu ele alınabilir. Sahneye şu anda hayatta olan ya da olmayan, ulaşılabilir ya da ulaşılması mümkün olmayan herkes gelebilir. Sahnedeki oyuncular istedikleri yere gidebilir, istedikleri yaşta olabilir ya da istedikleri insanlarla
etkileşime geçebilirler. Psikodrama grupları, her türlü konuyla ilgili ve her yaştan insanlar tarafından oluşturulabilir. Yaklaşık 8-10 kişiden oluşan gruplar 1,5 saatlik oturumlar halinde toplanırlar. Gruplar, 1 ya da 2 terapist tarafından yönetilir. Gruplar daha önceden belirlenen kadar oturum sayısı kadar devam edebilir, zaman zaman da grubun ihtiyacına göre uzatılabilir.